In Nederland is op dit moment bij slechts 35 families de erfelijke afwijking van het CDH1 of CTNNA1 gen bekend. Deze afwijking veroorzaakt maag- en borstkanker, waardoor velen zonder maag en/of borsten verder moeten leven. Met jouw donatie kunnen we ervoor zorgen dat we lotgenotencontact organiseren, de informatie op de website uitbreiden en onze belangen behartigen.

Erfelijke maagkanker is te voorkomen door de maag preventief te laten verwijderen of tot die tijd te kiezen voor een jaarlijkse gastroscopie. Ter voorkoming van borstkanker is een halfjaarlijks borstonderzoek noodzakelijk, terwijl vrouwen ook vaak kiezen voor preventieve borstverwijdering. Dit alles heeft een enorme impact. Veel mensen met deze genafwijking hebben daarom behoefte aan het uitwisselen van ervaring met lotgenoten.

Stichting CDH1 draait op vrijwilligers en is volledig afhankelijk van donaties. Met jouw donatie kunnen we de informatievoorziening aan patiënten verbeteren, lotgenotencontact organiseren en onze belangen behartigen.Geef jij ons een zetje door donateur te worden?

Bedrag

Delen